Zajmujemy się komunikacją, bo tylko w ten sposób możliwe są relacje.

Prowadzimy szkolenia, warsztaty, konferencje i konsultacje z zakresu komunikacji,
ale także edukacji, przywództwa i poradnictwa.

Nasz zespół to ludzie dobrze przygotowani teoretycznie, a jednocześnie doświadczeni praktycy.

Lech Bekesza
Pastor w Cobble Hill Christian Church w Kanadzie. Uzyskał stopień doktorski w Gordon-Conwell Theological Seminary studiując pod kierownictwem dr Haddona Robinsona. Jest członkiem The Evangelical Homiletics Society oraz założycielem i dyrektorem The Biblical Preaching Society. Był wykładowcą homiletyki i teologii systematycznej w seminariach w Polsce, Kanadzie i USA. Mąż i ojciec trójki dzieci. W wolnym czasie jeździ na rowerze i gra w siatkówkę.

Adam Szumorek

Kaznodzieja, wykładowca, pisarz, jeden z pastorów Społeczności Chrześcijańskiej TOMY w Tomaszowie Mazowieckim. Studiował teologię, kaznodziejstwo oraz filologię angielską w Polsce, Kanadzie, Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Uzyskał tytuł doktora (Doctor of Philosophy) w dziedzinie kaznodziejstwa w Spurgeon’s College / University of Chester. Współpracuje z Langham Partnership na rzecz rozwoju kaznodziejstwa na świecie. Autor książek Do tablicy proszęSpotkanie z Wszechmocnym, Na bezdrożach Starego Testamentu oraz serii podręczników na temat chrześcijańskiego rozwoju i przewodników do studiowania Biblii. Ze wszystkich swoich życiowych ról najbardziej cieszy się z tego, że jest dzieckiem Boga.

Mirosław Marczak
Pastor Wspólnoty Chrześcijańskiej Swojczyce we Wrocławiu. Studiował w Emmaus Bible College w USA (licencjat z języków biblijnych), w Prairie Graduate School w Kanadzie (magister teologii nostryfikowany przez Akademię Teologii Katolickiej w Warszawie) oraz na Uniwersytecie Wrocławskim (doktor nauk humanistycznych w zakresie językoznawstwa). W wolnych chwilach lubi biegać, jeździć na motocyklu lub czytać dobre książki.

Jerzy Sikora
Kaznodzieja Społeczności Chrześcijańskiej "TOMY" w Tomaszowie Mazowieckim i Łodzi. Jest pracownikiem naukowym Instytutu Archeologii Uniwersytetu Łódzkiego i aktywnym archeologiem. Ukończył Wydział Filozoficzno-Historycznego Uniwersytetu Łódzkiego (kierunek archeologia), uzyskał tytuł doktora nauk humanistycznych. Obecnie pracuje nad habilitacją. Ukończył także Szkołę Kaznodziejstwa Ekspozycyjnego i kontynuuje studia teologiczne w TCM International Institute w Austrii. Lubi spędzać czas ze swoją żoną albo rozmawiając o tym, co mu się nie podoba.

Rafał Piekarski
Pastor Społeczności Chrześcijańskiej “TOMY” w Tomaszowie Mazowieckim, jeden z liderów Fundacji Proem, działacz społeczny. Inicjator i koordynator Międzynarodowego Festiwalu Wolontariatu Kontakt Łódź i Kontakt Tomaszów. Ukończył lingwistykę stosowaną na Uniwersytecie Warszawskim. Mąż i ojciec trójki dzieci. Wolny czas spędza z rodziną, podróżując bądź pijąc dobrą kawę nad równie dobrą książką. Miłośnik literatury non-fiction (reportaż).

Lech Kłodziński
Pastor Kościoła Chrześcijan Baptystów. Absolwent Politechniki Szczecińskiej. Trener i szkoleniowiec. Współpracował m.in. z firmą Franklin Covey Poland przy realizacji szkoleń “7 nawyków skutecznego działania”. Uczestnik I edycji programu Akademii Homiletycznej. Żonaty, ojciec dwóch córek i dwóch synów. Mieszka i pracuje w Szczecinie.

Rafał Sadowski

Koordynator działań Fundacji Ideo. Do niedawna pastor d/s rozwoju wspólnoty w Społeczności Chrześcijańskiej „Puławska” w Warszawie. Student Wyższego Baptystycznego Seminarium Teologicznego. Absolwent II edycji programu Akademii Homiletycznej. Mąż, ojciec dwóch córek. Kocha przebywanie i pogaduchy z ludźmi. Kibic, pasjonat sportu. Biega, czasem gra w tenisa. Mieszka w podwarszawskim Pruszkowie.